17 årig studentermedhjælper på praktik i USA


Af Kresten Thorndahl, Studentermedhjælper

For en måned siden kom jeg hjem fra et 6 ugers praktikophold i Microsofts hovedkvarter i Seattle, Washington og sikken en rejse det har været!

Der gik to uger fra at jeg fik aftalen på plads, med Uddannelsesafdelingen i USA angående en praktikplads, til at jeg sad i et fly på vej til Microsofts hovedkvarter i Redmond, Seattle. Mit 1½ måneds lange ophold har budt på mange spændende oplevelser og jeg har fået muligheden for at møde en masse interessante og søde mennesker. Mennesker som faktisk var meget interesserede i at høre hvordan verden ser ud fra en 17 årig studerendes synspunkt og mennesker som gerne vil inddrage de synspunkter i deres arbejde. Jeg var blandt andet med på et brainstorming møde, hvor der blev diskuteret mulighederne for markedsføringen af Windows Phone på en musik festival i Seattle, og her var de meget ivrige efter at få synspunkter fra et ungt menneske.

Du kan læse meget mere om mit arbejde og mit ophold via disse links:

http://epn.dk/job/ECE5791717/han-blev-ansat-i-microsoft-som-15-arig/
http://gentofte.lokalavisen.dk/paa-“ferie”-i-it-gigants-centralnerve-/Lokale-nyheder/20130808/artikler/708089940/1048
http://seattletimes.com/html/businesstechnology/2021540650_briercolumn05xml.html
http://www.business.dk/digital/it-komet-tager-microsoft-med-storm
http://dailyedventures.com/index.php/2013/08/13/kresten_thorndahl/

Jeg mener også det er den rigtige indstilling at have når det kommer til at benytte unge mennesker. Mange er af den opfattelse at unge mennesker på arbejdsmarkedet, kun kan bruges til at hente kaffe, men det er en meget forkert indstilling at have. Unge mennesker kan give et meget sundt og interessevækkende synspunkt på virksomheder og projekter, der kan hjælpe virksomheder og afdelinger med at udvikle projekter og holdninger.

Det er en klar opfordring til alle ledere der sidder ude i Danmark burde overveje brugen af unge mennesker i deres arbejde, da det ikke kun er de unge som får masser ud af det, men også virksomheden som får værdi af det.


Comments (0)

Skip to main content