Nyt fra Windows 8 App fronten


AF DK Uddannelse: Apps til Kompas, Vinkelmåling og billederedigering

Compass 8
Et kompas er et uundværligt værktøj, når man i Natur & Teknik skal lære børn om verdenshjørnerne. Som supplement til det traditionelle fysiske kompas kan man nu i Windows 8 finde flere Apps som bringer kompasset til Windows. Blandt de Apps jeg har fundet i Windows Storen er ”Compas 8” som udemærker sig ved, at vise det GPS koordinater, man befinder sig på.

Hvis du tager en traditionel laptop og installerer Windows 8 på den, vil kompasset næppe fungere, da det forudsætter en sensor, der understøtter dette.

 

Fotor
Fotor er en meget enkelt og meget brugbart fotoredigeringsprogram, der fuldt ud kan betjenes med Touch. Blandt de mange funktioner er beskæring af billeder, regulering af lys og kontrast samt en lang række effekter som tilføj Flash, skygge eller solskin. Fotor findes i Windows 8 Store og er gratis. Der er kun en ting at sige og det er. ”Prøv det”

Vinkelmåler på Tablet
Skal eleverne lære at arbejde med vinkler. Kunne det være sjovt at bruge trigonometrien til at beregne sidelængder, hvor man ikke kan nå?  Det kan Windows 8 App’en  Surface Protractor bidrage til.
Stil en opgave, hvor eleverne skal regne arealet af gavlen på denne carport. Bredden kan måles med et målebånd, men højden af carporten kan beregnes, når man kan måle vinklerne. Det kan Surface Protractor netop gøre og det er super enkelt uanset om man bruger en touch eller en mus.  App’en er gratis og findes i Windows Store.

 

 

En anden sjov samling ad Windows 8 app til uddannelsessektoren kan ses på denne blog - det er en super skøn blog der er meget natur og teknik *** fokuseret, startet af et par engagerede undervisere i Portugal og Spanien:

Win8 Apps for Education blog; http://apps.teachnology.es/?lang=en

Skip to main content