Nørd eller supporter – Digitale patruljer er vidt forskellige


Af Kresten Thorndahl, studentermedhjælper

Digitale patruljer findes i mange udformninger og kreative variationer. En gennemgang af projekterne på 70 registrerede skoler viser en tendens til, at skolerne tager idéen til sig og hurtigt tilpasser den til skolens behov og forudsætninger…

Her er et lille udpluk, der viser forskellige retninger patruljerne har udviklet sig i. Læs mere om digitale patruljer på www.digitalpatrulje.dk og se kommentartråden til mit blogindlæg på folkeskolen.dk om patruljernes udbredelse

Fredagsnørder og Tool camp
På Nyager Skole i Rødovre bliver eleverne uddannet som eksperter i bestemte værktøjer, som de senere lærer videre til andre eller bruger i konkurrencer, som fx Tool camp i Rødovre. Eleverne samles hver fredag i to timer efter skole til ’Fredagsnørd’. Her nørder de sammen med deres lærer, Pernille Reenberg, og planlægger hvordan de bedst udnytter deres kompetencer til nytte for resten af skolen. Se en klassisk PhotoStory-præsentation af Fredagsnørd og Toolcamp på SkoleTube:

http://www.skoletube.dk/e/816859eacb1641e912d8/0

 

It-supportere og avancerede programmører
Grøndalsvængets Skoles digitale patrulje har været i gang længe og er vel en af frontløberne. Her har elever haft nøgle til det allerhelligste – skolens serverrummet. Som repræsentant for de danske skoleelever, har jeg svært ved at få armene ned over den tillidserklæring det er, at elever bliver betroet en sådan opgave (og naturligvis, at de kvitterer for den med succes J). To elever fra patruljen har valgt at sprænge rammerne for opgaven og har kastet sig over programmering på temmelig højt niveau. Endnu et eksempel på, hvad tillid til elevernes it-kompetencer kan munde ud i. Jeg bliver mere og mere overbevist om, at digitale patruljer er et af de væsentligste redskaber til at hæve overliggeren i folkeskolen. Læs mere om de to programmerende patruljeførere i Version 2.

 

Børn oplærer voksne
På Helsingør Skole er mediepatruljerne blevet uddannet i bestemte funktioner i Office-pakken, som både lærere og pædagoger skal lære i forbindelse med udrulningen af skolens nye visuelle identitet. En elev fra en anden skole i kommunen, Espergærde Skole, har lavet instruktionsvideoer til de pågældende funktioner. Elev lærer elever som lærer lærere hvordan man skal gør … videndeling peer to peer. Læs mere på skolens hjemmeside.

 

Kontakt mig gerne, hvis du vil vide mere eller vil dele de gode eksempler på digitale patruljer: t-krest@microsoft.com

læs også mit blogindlæg om digitale patruljer her .

 

 

Comments (0)

Skip to main content