Digitale elevpatruljer i vækst


Af Kresten Thorndahl, studentermedhjælper

Støttet af Børne- og Undervisningsministeriet indledte Danske Skoleelever i marts 2012 et samarbejde om oprettelse af digitale elevpatruljer. Målet er at nå over 100 skoler inden juni 2013. Lige nu er der registreret 70 patruljer i hele Danmark.

Kært barn har mange navne: Mediepatruljer, it-patruljer eller som her, digitale patruljer. Funktion og formål er det samme. Digitale patruljer er grupper af elever, som bliver uddannet i at hjælpe andre elever og lærere med it-anvendelse ude på skolerne. Det er efter nogenlunde samme princip som de skolepatruljer, man hver morgen ser hjælpe de yngre elever sikkert over vejen i skolens nærområde. På Folkeskolen.dk blogger jeg om digitale patruljer. Mængden af kommentarer til mit seneste indlæg synes jeg viser, at det er et område i hurtig vækst og udbredelse.

digitalpatrulje.dk kan du læse mere om, hvad en digital patrulje er, og hente den opdaterede drejebog over, hvordan man opretter en digital patrulje. Det er også muligt at tilmelde sig som blogger, hvis man har gode projekter eller ideer til digitale patruljer.

Denne introduktionsvideo er produceret af fire elever fra Randersgade Skole i København.

 

[View:https://www.youtube.com/watch?v=vVv9wRePPow]

 

På hjemmesiden kan du se et kort over udbredelsen af digitale patruljer.

 

Kontakt mig gerne, hvis du har spørgsmål eller kommentarer til projektet: t-krest@microsoft.com

læs også mit tidligere blog indlæg om digitale patruljer og praktiske eksempler her

Comments (0)

Skip to main content