Apps – Fra 700 til 1.400 lærings-apps på en uge på Windows 8


Af David Garde-Tschertok, pædagogisk uddannelseschef

Nu sker der virkelig noget i Windows Store, hvor du kan købe og hente apps til Windows 8. Alene i uge 46 steg antallet af apps i kategorien Education fra 700 til 1.400 ... og i sidste uge var tallet på 2.214 stk.

Vi har tidligere annonceret danske undervisningsrelaterede apps fra Mingoville og Gyldendal og afventer nu spændt udviklingen på markedet. Ligeså spændte er vi naturligvis på, hvordan undervisere begynder at integrere de generelle værktøjs-apps i deres undervisningen. Personligt har jeg klart en forventning om, at ikke mindst danske undervisere kaster sig over opgaven med samme innovative tilgang, som den vi har set i forbindelse med udviklingen af Det digitale penalhus.

Personligt er jeg faldet over en freemium-premium musik-app, som ser lovende ud. Jeg er ikke musisk anlagt, men det er netop en del af pointen: Her er en mulighed for at understøtte nogle læreprocesser med en musisk-æstetisk dimension, uden at hverken lærer eller elev behøver at være trænede musikere. På samme måde, som man fx i mange år med DTP-programmer som Publisher gennem Avisen i Undervisningen har kunnet arbejde kvalificeret med medier og journalistik, uden at lærere eller elever er uddannede journalister.

Kontakt mig gerne hvis du har idéer til didaktiske apps eller didaktiske anvendelsesmuligheder af generelle værktøjs-apps: dgarde@microsoft.com, +45 51 57 83 43.

Og så lige et lille tip på falderebet
Det driller altid lidt, når man overgår fra et styresystem til et andet. Det er der selvfølgelig indtil flere apps, som tager hånd om. En af dem hedder Memonica. Den svarer på de oftest stillede spørgsmål.

 

Her har jeg indsat link til anden blogartikel der omhandler Apps til Windows og et interview med Microsoft Danmarks udviklingsdirektør, Ole Kjeldsen, hvori han forklarer hele distributionsplatformen der udgør Windows Store.

Comments (0)

Skip to main content