Skolebordet


 

Af Anders Baunsgård, Iteo

 

Det er slut med dårlige undskyldninger for ikke at have lavet lektier. Skolebordet.dk er en ny Office 365-baseret tjeneste fra Iteo i tæt samarbejde med Installers og Proactive som er med UNI-login. Dennegiver elever og lærere adgang til deres undervisningsressourcer fra alle devices som i øvrigt også vises frem på standen.

 

Skolebordet.dk er Iteos web 2.0-svar på tankesættet bag ’Det digitale penalhus’. Tjenesten imødekommer skoler, som vil udnytte potentialet i bærbare devices og muligheden for at arbejde hjemmefra. Med skolebordet.dk har elever og lærere 24 timers adgang til skolens digitale undervisningsressourcer på nettet - Filmstriben, Ordbogen.com, Creaza osv.

 

Fra it-kælderen op i skyen med raketfart
I mange år har elever og lærere brugt dyrebar undervisningstid på, at computerne i datalokalet var for længe om at starte op. Frustrerede lærer måtte lave dobbeltforberedelse, og eleverne mistede dyrebare it-kompetencer da lærerne i sidste ende holdt helt op med at benytte it i undervisningen.

Med overgangen til bærbare computere og hurtige netværksforbindelser, kunne man drømme om, at problemet forsvandt, men vi oplever stadig, at skolernes computere har for lange log-on-tider.

De sidste par år har vi set, at undervisningsresurser i stigende grad flytter fra computerne og ud på nettet. Ordbogen, Filmstriben, Creaza, Samfundsfaget etc. udgør, sammen med tjenester fra Microsoft, Google og Adobe, grundlaget for, at man ikke længere skal have samme mængde programmer installeret på computeren som tidligere. 

Iteo har sammen med vores partnere indledt arbejdet med, en gang for alle, at tage afsked med log-on-tider, og installationer. Skolebordet.dk er den nye indgang for eleverne og lærerne – uanset, om de bruger deres egen maskine, skolens maskine, en Mac eller en tablet. Med Uni-login bliver alle tjenester tilgængelige, og det eneste it-afdelingen skal sørge for, er et styresystem og en Officepakke.
 
Undervisning med it skal bare være nemt og virke

 

Med skolebordet.dk skal du forestille dig en undervisningssituation, hvor:

 

 • der ikke er lange log-on tider
 • der ikke kræves udrulning af software
 • der ikke er hardware- og imagerestriktioner
 • elever der ønsker det, medbringer eget udstyr og kan udnytte skolens pædagogiske programmer
 • eleverne kan printe på skolens kopi- og printudstyr
 • elever og lærer i samarbejde kan udvikle, udveksle og arbejde med hinandens Office-dokumenter
 • lektiehjælp kan tilbydes som live chat eller med levende samtale i lyd og video direkte på pc, tablet eller smartphone.
 • eleven samler sin portfolio af materialer og afleveringer

 

Skolebordet.dk betyder for it-afdelingen 

 • Ingen udrulning af programmer
 • Ingen scripting
 • Ad-admin kan flyttes til skolen
 • Ingen hardware og imagebindinger

 

Læs mere os og løsningen på vores hjemmeside  og i vores magasin …

 

Få demonstreret løsningen og mød os til dialog på standen – vi har på samme stand en stor demoudstilling af nye Windows 8-tablets - kom forbi og tjek dem ud.

 

 

 

 

Comments (0)

Skip to main content