Mød stjernedidaktikere og forskere


Af David Garde-Tschertok, pædagogisk uddannelseschef-teamet

Jeg har fået nogle af stjerne-didaktikerne til at lægge vejen forbi Uddannelsesforum og fremvise ikke mindst tablet-teknologiens pædagogiske potentialer. Særligt vil jeg fremhæve Den Digitale Tarzanbane, kompetenceløft for både lærere og pædagoger i Helsingør, elevbaseret matematikundervisning og de seneste forskningsresultater fra Birgitte Holm Sørensen og Karin Levinsen på Aalborg Universitet.

I forbindelse med lanceringen af Windows 8 har vi engageret en række it-pædagogiske spydspidser for at finde ud af, hvad de lærere som virkelig kører med it-klatten kan få ud af dette nye format. På vores partners stande, Iteo og Atea, kan du opleve oplæg fra disse tre stjernedidaktikere:

Morten Ovesen (konsulent for dansk, it og medier i Helsingør Kommune) fortæller om mulighederne for anvendelse af Windows 8 tablets i undervisningen og i daginstitutioner. Helsingør Kommunes satsning på skole-it med netbooks til alle elever i hele kommunen, interaktive tavler overalt i klasserne og højt prioriteret infrastruktur en af de førende i landet. Morten fortæller desuden om deres erfaringer med et kæmpe kompetenceløft for alle kommunens lærere og SFO-pædagoger. Han er at finde på UFO i morgen tirsdag efter frokost ved iteos stand -  Læs hans anmeldelse af Windows 8 her …

Martin Lindved er Børnehaveklasseleder på Skansevejens Skole i Fredericia. Martin er ophavsmanden til Den Digitale Tarzanbane, som med elementer af spil og bevægelse sætter fokus på en helt ny tilgang til læring og designet af det didaktiske rum. Martin vil onsdag på UFO ved iteos stand blandt andet fortælle om Tarzanbanens muligheder med integration af Windows 8 tablets. Læs Martins blogindlæg om Windows 8 i undervisningen 

Karina Villumsen – og en flok ultraskarpe elever fra Hellerup Skole vil være at finde på Ateas stand. Karina er projektleder på et omfangsrigt og netop afsluttet forskningsprojekt med 1:1 computing i indskolingen. I samarbejde med Birgitte Holm Sørensen og Karin Levinsen, Aalborg Universitet, er hun ved at skrive en bog om erfaringerne fra projektet.  Karina holder oplæg og laver arbejdende værksteder, hvor eleverne inddrages som med-didaktikere i læringsrummet med netbooks og tablets i som de centrale omdrejningspunkter. Læs mere om eleverne som matematiklærere …

Comments (0)

Skip to main content