Nu rykker undervisning med tablets for alvor


Af Torben Andersen, teknologirådgiver
Hvad kan den og hvad koster den? Sådan lyder de helt naturlige spørgsmål til Windows 8 på tablets. Men det er umuligt at besvare det kort. For den kan så meget, at prisen skal ses i bredt perspektiv. Der er tale om en helt ny tablet-løsning, hvor du kan alt det du er vant fra Windows 7-miljøet og meget, meget, mere …

Nogle måneders tæt samvær har gjort en tablet-pc med Windows 8 til min tro følgesvend. Såmænd har jeg også lagt Windows 8 på min bærbare pc og bliver hele tiden begejstret over detaljerne. Forleden konstaterede jeg fx, at batterilevetiden på min bærbare var forøget med 2 timer. Fedt.

Men tilbage til tabletten. Den har været nem at sluge, og den smager hele tiden af mere. I dette indlæg skal jeg nok prøve at modificere min ikke helt upartiske begejstring og fokusere på, hvad jeg tror, er væsentligt for undervisning med Windows 8 på tablet.

Automatisk opdatering med rettidig omhu
Det er ærgerligt, når sikkerheden kollapser eller et program ikke kører de scripts, der er nødvendige i den aktuelle undervisningssituation. Eller endnu værre: Når eleven eller den studerende sidder hjemme og bander højt over ikke at kunne løse sine opgaver til næste dag. Automatisk opdatering på fastlagte tidspunkter er en helt naturlig del af Windows 8. Den slags må ikke være afhængig af, om den enkelte (elev) får det gjort og det må ikke ske midt i en time eller en eksamenssituation. I Windows 8 er det nemt at planlægge en smart automatisk opdateringsplan for både system og programmer. Rettidig omhu er måske ikke så et begreb der sælger billetter, men enhver it-vejleder ved, hvor vigtigt det er i denne situation.

Centralt indkøb af apps med UNI-login uden betalingskort
Jeg er på gyngende grund, hvis jeg prøver at udtale mig om den pædagogiske værdi i de enkelte apps. Det lader jeg andre på bloggen om  (se eksempelvis artikel her). Men det er klart, at køb og installation af apps bliver et nyt logistisk omdrejningspunkt for undervisere og deres klasser. Det skal være nemt og ikke koste dyrebar tid (prisen vender jeg tilbage til). Derfor står vi klar med tilbud om skoleaftaler der giver mulighed for central installation af apps på de relevante enheder. Og, naturligvis, UNI-login-integration med alle apps. Hvis der er lavet en skoleaftale betyder det helt konkret, at elever med deres UNI-login kan hente den pågældende app. Kontakt mig for nærmere info Torben Andersen

 

God plads og mulighed for at låse apps til undervisning

Mens vi er ved apps – mon ikke at Minecraft-verdener og andet godt kommer til at fylde godt op på elevernes tablets? Og så er det jo som gaming-glad elev fristende at rydde lidt plads (selvom der man kan få ret store harddiske og i øvrigt lagre via USB3) til sine private sager. I Windows 8 er det muligt at lægge spærring på de vigtigste apps til undervisningen, så du som underviser altid er sikker på, at tabletten er optimeret til de undervisningsaktiviteter, du planlægger. Omvendt kan du også sikre eleverne plads til ”fri leg” ved at allokere en hvis del af harddisken til det. En drøftelse værd med skolens it-patruljer …

 

Lav avance på apps

Jeg lovede at vende tilbage til prisen på apps. Prisen varierer selvfølgelig og bliver afgjort af markedet samt den enkelte udbyder. Men uden i øvrigt at udtale mig om, hvad vores konkurrenter tager i avance på deres marked, er jeg stolt over at Microsoft har besluttet sig for en lavere avance-andel end dem. Og når du 25K USD på et år i download indtjening, da sætter vi avancen yderligere ned. 
Vedr. in-app payment - kan du anvende og dermed betale for at bruge Microsoft Commerce infrastruktur. Eller du kan linke over til din egen betalingshjemmesiden og Microsofts andel er 0% af ydelsen, da du jo derved selv står for infrastrukturen. Det plejer at ringe positivt i app. udvikleres øre. Mere om det her i anden blog.

Genbrug af tastaturer, printere m.v.

 

Med til det brede perspektiv på prisen hører muligheden for usb-tilslutning af eksisterende grej. Elevernes tastaturer, USB-nøgler, mus osv. kører fint videre på tabletten. Altså ingen ekstra udgifter her. Og, mine damer og herrer, fordi vi bliver i Windows 8-miljøet er det nemt-nemt-nemt at skrive ud på de eksisterede printere – både derhjemme med plug ’n play og over skolens maskiner på netværket.

Flash …

Ok, jeg tillader mig at flashe vores eget produkt rigeligt. Jeg er begejstret og har måttet tvinge armene ned til tastaturet, for at skrive dette indlæg. Og når vi nu kommer til det med Flash, behøver jeg vel ikke at sige mere …

Comments (0)

Skip to main content