Fremtidens læring – er her allerede


Af salgschef Julich Wiberg

I snart en del år har innovative læringsbegreber som fx kollaborativ læring været omtalt science fiction-agtigt og blevet kategoriseret under ”fremtidens læring”. Men når jeg kigger på det teknologiske scenarie, der rent faktisk allerede eksisterer, må jeg konstatere at præmisserne for ikke mindst kollaborative læreprocesser gennem it er til stede.

Ultimativt samarbejde og relationsdannelse med it

Bliv inspireret af denne to minutters video, som viser hvordan devices og tjenester gennem en række væsentlige funktioner spiller sammen og bidrager til at kollaborationen mellem elever og lærere. Videoen viser samarbejde mellem elever, som sågar ikke taler samme sprog; hvordan læreren via den interaktive tavle med OneNote optager lektionen så noter og filer efterfølgende kan deles; multitouch-funktioner med Surface 2.0; og en interessant afslutning, hvor læreren distribuerer dagens opgave til den fraværende elev. Det er næsten magisk at opleve denne video, som vi har produceret i samarbejde med Samsung.

https://www.youtube.com/watch?v=0NPsWk_vEbU&hd=1

Tablet-pc: mangfoldighedens teknologi

Forhåbentlig går der ikke længe, inden ordet tablet-pc er en lige så naturlig del af vores almindelige ordforåd som Smartphone og andre begreber for bærbare it-enheder. Microsoft er på vej med netop tablet-pc’en Microsoft Surface, som du kan danne dig et godt billede af i denne video. Videoen indeholder mange interessante elementer, som man måske i først omgang ikke tænker videre over. En kæmpe fordel med en tablet-pc er muligheden for at tilknytte tastatur og pen. På den måde behøver brugeren ikke at veksle mellem flere enheder, men udnytte touch-funktionerne og tastaturet og musen, når det er bedst.

Det er bestemt ikke irrelevant hvilken type tablet-pc skolen eller institutionen indkøber. Relevante områder udover enhedens tekniske specifikationer er, om tastaturet er trykfølsomt; hvorledes tablet og tastatur kobles sammen; om skærmen har en eller flere digitisere fx i forhold til touch (berøring med fingerne) og pen (når vi skriver som på almindeligt papir).

Videoen kan se på: http://www.microsoft.com/surface/en/us/default.aspx

Det, som jeg synes er en stor fordel for Windows 8-enhederne, er mangfoldigheden af tilslutningsmuligheder, tjenester og software. Der er ikke kun én producent som leverer en bestemt type af enhed, men mange til de samme eller forskellige formål. Software gør at enhederne kan administreres centralt, nem adgang til mange applikationer med forskellige. Hardwareproducenter som Lenovo, Samsung, HP og Dell har alle annonceret spændende tablet-enheder i forbindelse med lanceringen af Windows 8 den 26. oktober.

Lad mig slutte denne artikel af, med en festlig produktpræsentation, som i levende billeder illustrerer meget af det, jeg med ord prøver at udtrykke ovenfor:

https://www.youtube.com/watch?v=8mSckyoAMHg&feature=player_embedded

Comments (0)

Skip to main content