Microsoft tilbyder nu Office 365 for Education gratis til skoler


I forbindelse med 1-års fødselsdagen, stiller Microsoft fremover Office 365 frit til rådighed for alle danske uddannelsesinstitutioner, fra folkeskolen til universiteterne.

Office 365 bliver fra den 27. juni frit tilgængeligt for lærere såvel som elever på landets uddannelsesinstitutioner. Med Office 365 får skolerne en samarbejdsplatform, hvor elever kan få adgang til chat, video, mapper og opgaver – uanset hvor de er, blot de har netforbindelse.

Microsoft har et stort engagement på skoleområdet og undervisning i det hele taget. Vi er derfor glade for nu at kunne stille Microsoft Office 365 frit tilgængeligt for denne sektor. Elever på skoler og universiteter udgør Danmarks vigtigste råstof. Med en Office 365-løsning kan elever og lærere få en samarbejdsplatform, mens eleverne får de kompetencer, som de vil kunne bruge på deres fremtidige arbejdspladser, ” siger salgschef for undervisningssektoren Julich Wiberg.

Succes med pilotprojekt på Gentofte skoler

”Løsningen med Office 365 er et paradigmeskift inden for undervisning i Danmark. Office 365 giver en helt ny dimension på læring. Vi har fået en mere dynamisk løsning, hvor vi kan samarbejde på en mere fleksibel måde – uafhængig af tid og sted. Til forskel fra skoleintra kan vi nu i langt højere grad dele og samarbejde omkring projekter. Vi har fået en platform i skyen, som alle nu kan tilgå uden at have et specielt stykke software installeret. Vi kan derfor få langt flere med – også fordi vi ikke er afhængig af én bestemt type hardware,” siger IT-didaktisk konsulent i Gentofte Kommune Mads-Peter Gallt.

Office 365 for Education er et stærkt fundament for skolerne for at tilbyde eleverne let adgang til viden, dialog og egne, skræddersyede sites med kildemateriale og lign. Løsningen er platformsuafhængig og tilbyder de kendte Microsoft værktøjer som Microsoft Office (WebApps), e-mail, diskplads og kalender. Microsoft Lync, som er inkluderet, giver desuden nye og bedre muligheder for virtuel undervisning, samarbejde, chat- og videokommunikation.

Da Office 365 er cloudbaseret, har institutionerne ikke de samme udgifter til serverkapacitet, strøm, køling og serverrum samtidig med, at elever og studerende kan få adgang til platformen på alle tider af døgnet. Med en fleksibel løsning kan lærerne planlægge og gennemføre undervisning hvor som helst og når som helst,” siger Julich Wiberg.

FAKTA

Office 365 i skolerne

  • Allerede nu benytter CBS Engage Office 365 som samarbejdsplatform for studerende og undervisere på den nye talentuddannelse.
  • Gentofte Kommune kører i øjeblikket et pilotprojekt med Office 365 på sine skoler.
  • Office 365 til uddannelse inkluderer herudover også Sharepoint til brug for projektrum, klasser eller individuel lagerplads samt integration med Windows Phone.

 

Yderligere information:

For mere information om Office 365 til skolerne kontakt gerne Julich Wiberg på e-mail: jwiberg@microsoft.com eller på tlf. 45 67 84 02.

Du er også meget velkommen til at kontakte IT-didaktisk konsulent Mads-Peter Gallt fra Gentofte Skole, som kan fortælle mere om Gentofte Skolernes pilot med Office 365. Mads-Peter træffes på e-mail: mpg@Gentofte.dk eller på tlf. 30 61 85 83.

………………………………………..

LÆS OGSÅ

Microsoft Office 365 fylder 1 år og runder 150.000 brugere:
http://blogs.technet.com/b/dk_uddannelse/archive/2012/06/27/microsoft-office-365-fylder-1-229-r-og-runder-150-000-brugere.aspx

Eller om hvordan man bestiller og hvilken plan man skal benytte:
http://www.microsoft.com/da-dk/office365/education/school-services.aspx

Samt om Office 365 Roadshow for uddannelsesområdet her https://msevents.microsoft.com/CUI/EventDetail.aspx?EventID=1032513912&culture=da-DK

 

Hvordan kommer jeg videre?

Du har flere muligheder, hvis du vil udforske Office 365, hvilket blandt andet byder på en gratis prøveversion af plan E3 i 30 dage via Office365.dk, der kan give indblik i platformens funktioner. Ligeledes vil vi anbefale at kontakte en af vores partnere, som du finder på SkyDrive, om at få en demonstration af Office 365 og hjælp til implementeringen.

Hvis du allerede har Live@edu kan du læse denne huskeseddel, om hvad du skal være opmærksom på inden opgraderingen såsom tekniske systemkrav samt finde nyttige svar på Office 365 Wikis

Comments (0)

Skip to main content