Danmark i hård international konkurrence på pc-kompetencer blandt unge


Mens fodboldlandsholdet er færdigt ved EM, skal 17 årige Jacob Bundgaard fra Vanløse repræsentere de danske farver ved verdensmesterskaberne i tekstbehandling og regneark. For første gang nogensinde blev danmarksmesteren i Office søndag aften kåret ved et finalestævne på Niels Brock i København. Den nykårede danmarksmester kvalificerede sig med sejren til VM, hvor han skal prøve kræfter mod unge fra 73 lande verden over. Han er tydeligvis tilfreds med, at de kompetencer han dagligt bruger som gymnasieelev på Akademiet for Talentfulde unge nu sender ham til tops i konkurrencen om at blive blandt verdens bedste:

”Jeg er rigtig glad og tilfreds. Det holdt hårdt, men det lykkedes. Det er godt at kunne Office programmerne, fordi man bruger det ofte i sin dagligdag og i helt sikkert også i sin fremtidige karriere. Jeg kan bruge programmerne mere effektivt, det er smart at kunne, fordi det sparer en masse tid. Nu skal jeg på bootcamp hos Prolearning for at gennemgå en masse funktioner og ellers skal jeg holde sommerferie og blive klar til at kunne give den gas når jeg skal til Las Vegas og gå efter VM-guldet.

Finalisterne ved DM var gymnasieelever, som fra de lokale indledende runder af turneringen i foråret kvalificerede sig til den endelige finale. Under tidspres blev deltagernes pc-kompetencer udfordret i erhvervs- og uddannelsesrelaterede opgaver. De fem kommende kontorhajer kan ikke bare kalde sig DM-finalister, men har gennem deres deltagelse i turneringen også fået en professionel certificering (Microsoft Office Specialist eller MOS) i enten Word eller Excel fra Office pakken, hvilket ifølge it-eksperten Morten Bay ruster dem godt til fremtiden:

”Der er intet, der tyder på, at software-klassikere som tekstbehandlingsprogrammer og regneark er på vej ud lige med det samme. Tværtimod ser vi lige nu, hvordan de indtager mobile platforme som tablets og smartphones i nye versioner. Jeg tror derfor, det er vigtigt også i fremtiden at fastholde træningen i brug af f.eks. Office-programmerne i såvel folkeskolen som på ungdomsuddannelserne."

Turneringerne i Office har som formål at sætte fokus på vigtigheden af at besidde grundlæggende kompetencer inden for kontorpakkeprogrammer som tekstbehandling og regneark. Kompetencer, som skal være med til at ruste de unge til konkurrencen på fremtidens arbejdsmarked, hvor flere og flere jobs kræver pc-kunnen.

Men konkurrencen på arbejdsmarkedet er ikke bare et anliggende mellem de enkelte arbejdstagere herhjemme. Hvis Danmark som nation skal gøre sig gældende på det globale arbejdsmarked, gør vi klogt i at satse på de unges it-kompetencer. Det siger James Varnham fra certificeringsvirksomheden Certiport. Som ansvarlig for certificeringen af tusindvis af kontorpakkekursister i Norden og Østeuropa i Office programmer, ser han hvordan ikke mindst de unge i asien arbejder benhårdt og målrettet på at forbedre sin kunnen.

”For os er det tydeligt, at de asiatiske kursister ikke længere konkurrerer på løn, men på kompetencer. Ganske illustrativt så vi i VM-finalen 2011 asiatiske vindere i fem ud af seks kategorier.”

​​ FAKTA:

  • Danmarksmesterskaberne i Office blev afviklet for første gang nogensinde søndag den 24. juni 2012 med deltagere fra gymnasiale ungdomsuddannelser over hele landet. Vinderen, Jacob Bundgaard, 17, Akademiet for Talentfulde Unge, har kvalificeret sig til verdensmesterskaberne i Las Vegas.
  • Finalisterne var udvalgt blandt de bedste af 32 elever fra i alt otte forskellige gymnasiale uddannelsessteder landet over.
  • Virksomhederne Prolearning, Certiport og Microsoft står for arrangementet. Det er 12. år verdensmesterskaberne, Certiport ® World Wide Competition on Microsoft® Office, afvikles.

STED:     Niels Brock, Glas Caféen, Kultorvet 2, 1175 København K

TID:        Søndag den 24. juni 2012 kl. 13-15

KONTAKT:           European Sales Director James Varnham, Certiport, 5364 1505, jvarnham@certiport.com

Junior Konsulent Christine Dyhr Rask, Prolearning, 87456717/61336223, cdr@prolearning.dk

Comments (0)

Skip to main content