David har blogget fra London BETT konferencen 2012


Af David Garde-Tschertok, Microsoft.
I forbindelse med den årlige kæmpekonference i London BETT show 2012 skriver jeg om aktiviteter på messen og alle de andre steder der sker noget interessant i den uge.

Første indlæg er en samtale med Steven Heppell om digitale indfødte og Danmark som forgangsland.

Steven Heppell er en guru indenfor skoleudvikling med fokus på IT. Han står bag en lang række projekter gennem årene – fx on line skoletilbudet Notschool  (ikke-skole) for unge der ikke ønsker eller kan klare en normal skolegang eller projektet  http://www.cloudlearn.net/ om crowdsourcing (fælles brainstorm og erfaringsudveksling over nettet). Da jeg fanger Heppell ud på aftenen da messen er ved at ebbe ud og knap så hektisk fortæller han mig at projektet just er evalueret med en rapport på hans hjemmeside og at han mener at crowdsourcing er vejen frem i stedet for et traditionelt it udviklingsprojekt. Her har man en masse faser som opstartsworkshop, projektplan pilotprojekter og evalueringer af disse, inden man går i gang for alvor. Heppell mener at manskal skippe den traditionelle pilotprojekt strategi og i stedet skal man crowdsource ved at bruge nettet til at finde alle de mennesker der allerede har erfaringer med den teknologi eller metode man vil prøve af. Resultatet er forklarer Steven at man kommer mere kvalificeret og langt hurtigere i gang end med en traditionel metode hvor man fokuserer på selv at regne det hele ud.

Heppel har altid en ret stor stand på BETT show med masser af aktivitter og og oplæg med de projekter hans organisation er med i. Jeg spurgte ham om hans indtryk af messen og hvad der havde gjort det største indtryk på ham. Han svarede at der var sket et stort og vigtig skred i den måde man betragede elever rolle på BETT show. Både Heppel og mange andre udstillinger har haft elever som deltagere på standende. Tidligere var det sådan at man kom forbi en stand og så på elever der arbejde med nogle IT produkter. Men i år. forklareede Steven, er man begyndt rent faktisk at spørge dem til råds og tage deres holdning seriøst på lige fod med voksnes.

Jeg var ikke sen til at fortælle ham at det ligger rigtig godt i forlængelse af de mediepatruljer og andre projekter med elever som superbrugere der køre i Danmark, hvilket han syntes var rigtig godt.

Så det interessante er at selvom vi i Danmark i mange år har haft skoler der har arbejdet med de digitale indfødte i IT på skolen, er der også i det store udland ved at ske et skred ift.holdningen til  de børn og unges rolle ift. i IT i undervisningen – de er på vej!

Stven Heppel  kunne også tilføje at han fungere som  som inspirator og rådgiver for en dansk kommune nemlig Silkeborg som efter Heppels mening har nogle rigtig gode tanker og ideer ift. skoleudvikling. Alt i alt var det meget anderkendende at en af de store guruer var helt på bølgelængde med det vi foretager os i Danmark!

 

LÆS RESTEN AF DAVIDS BLOG INDLÆG PÅ: http://penalnet.dk/

Comments (0)

Skip to main content