SKAB VENNER – IKKE FJENDER


Fra Red Barnet

Børns rettigheder, rapmusik, krig og venskaber i både Sierra Leone og Danmark er i fokus på et nyt website til børn. Mød Afrikas stærke børn og få et godt indblik i, hvordan Red Barnet takket være overskuddet fra Børnenes U-landskalender kan styrke børn gennem børneklubber. Sammen med DR’s børnekanal Ramasjang og rapperen Jooks udskriver Red Barnet også en rapkonkurrence.

’Skab venner – ikke fjender’ er Red Barnets nye undervisningsmateriale til elever i 4.-6. klasse. Websitet består af forskellige ”magiske klasseværelser”, hvor eleverne kan klikke på ting, der hænger på væggene, står i reolerne eller på anden vis udgør klasseværelse. Elementerne bliver for eksempel forvandlet til små videofilm, billedbøger eller dilemmaspil, som børnene kan prøve.  I Sierra Leone-værelset kan eleverne for eksempel komme med på besøg i Red Barnets børneklubber, og i klasseværelset, der handler om Danmark, kan de lære en masse om, hvordan de selv løser konflikter, og hvordan man er en god ven. I musiklokalet er der video med rapperen Jooks, der har været i Sierra Leone for at optage beats. Her finder børnene også den såkaldte ”rapmaskine”, hvor de kan producere deres egen rap.

’Skab venner – ikke fjender’ er i luften på Red Barnets hjemmeside MEGAFONEN for lærere og elever. Skoleklasser kan deltage i rapkonkurrencen i perioden 1. november 2011 til 1. februar 2012, og vinderen af konkurrencen vinder sin helt egen musikvideo. Se mere på www.redbarnet.dk/megafonen/skabvenner


Comments (0)

Skip to main content