Gratis programmer og applikationer til næste skoleårs image


Af Torben Andersen, teknologirådgiver

Porteføljen af gratisprogrammer og applikationer fra Microsoft kan efterhånden være svær at holde styr på. I EDU-teamet har vi derfor opdateret siden med tilbud, som er relevante i undervisningen. Brug listen til inspiration, når I tilrettelægger næste skoleårs image.

NB! I sidste nyhedsbrev bragte vi en oversigt over tilføjelsesprogrammer til Microsoft Office, der er relevante i undervisningen. Læs artiklen fra sidste uge: Hvad skal med, når du installerer Office-pakken til undervisningsbrug?

Microsoft Mathematics 4.0
Løs matematiske problemstillinger nemt og enkelt med Microsoft Mathematics 4.0. Se bl.a. hvordan du løser ligninger trin for trin.

Mouse Mischief
Mouse Mischief kan ændre indlæringen i klasseværelset. Mouse Mischief giver lærere mulighed for at oprette interaktive præsentationer, som engagerer alle eleverne i klasseværelset. Op til 500 elever med hver deres egen mus kan besvare multiple choice spørgsmål og tegne på en delt skærm. Eleverne kan tilmed arbejde individuelt eller i grupper.

Messenger
Messenger er mere end chat med venner og sjove spil. Det er også et solidt kommunikationsværktøj mellem eleverne, når de fx laver projektopgave.

Skydrive
Elever og lærere kan gemme, redigere og dele filer med hinanden overalt online. Træk og slip - Adgangskodebeskyttet - 25 GB onlinelagerplads.

Live mail
Flere e-mail-konti samlet på ét sted. Brug Windows Live Mail til at administrere alle dine e-mail konti. Ikke bare Hotmail, men også konti fra andre udbydere.

Shared View
Microsoft SharedView er en hurtig og nem måde at dele dokumenter og skærm med mindre grupper af elever eller kolleger; når som helst og hvor som helst. Brug SharedView til at styrke samarbejdet.

Photosynth
Photosynth giver en forbløffende ny oplevelse af fotos. Oprettelsen af en Synth gør det muligt at dele de dine fotos på en ny måde, hvor man kan gå på oplevelse i et fotogalleri.

Photostory - efterhånden en klassiker i skolen
Billeder, tekst og lyd arbejder sammen i produktionen af lyddias med Photo Story 3. Med et enkelt klik, kan eleverne touch-up, beskære eller rotere billeder. Så let er det! Tilføj specialeffekter, lydspor og indtal kommentarer til billederne. Tilpas dem derefter, med titler og billedtekster.

Moviemaker
Opret film og diasshow fra fotos og videoer. Del dem med venner og familie. Tips og tricks til det enkle og stabile filmredigeringsprogram.

Deep Zoom
DeepZoomPix gør det muligt at udforske og dele fotos i en ny og interaktiv måde. Stærk visuel effekt, der garanteret vil imponere eleverne.

Photo Gallery
Med Photo Gallery er det meget nemt at overføre billeder og videoer fra dit kamera til pc. Eleverne kan dele dem med resten af klassen i fælles projektforløb. Photo Gallery indeholder billedredigeringsredskaber og panoramaeffekter.

Autocollage
Fotocollager er gode til at illustrere fx aktuelle emner, som eleverne arbejder med. Vælg en mappe, tryk på en knap, og efter et par minutter giver AutoCollage en flot præsentation til resten af klassen.

Image Composer Editor
Microsoft Image Composer Editor er et avanceret panoramisk billede stitcher. Programmet tager et sæt af overlappende billeder af en scene skudt fra en enkelt kameraplacering og opretter et højopløsningspanorama, der inkluderer alle billederne i fuld opløsning.

Faglige værktøjer

W W telescope
Med WW Telescope, kan computeren fungere som et virtuelt teleskop og samle billedmateriale fra de bedste jord- og rumbaserede teleskoper i verden. Erfaring viderebragt med guidede ture fra astronomer og undervisere fra interessante steder på himlen.

DreamSpark
DreamSpark giver elever og studerende adgang til professionelle udviklingsværktøjer fra Microsoft.

Math worksheet generator
Du kan oprette uendelige kombinationer af udskriftsvenlige regneopgaver til eleverne med The Math Worksheet Site. Den intuitive brugergrænseflade giver dig mulighed for nemt tilpasse hvert opgaveark til elevens specifikke behov. Hvert opgaveark oprettes, når du anmoder om det, så de er forskellige hver gang.

Bing - Translator
Hjælp til oversættelser - sidder eleverne og kæmper med opgaver i fremmedsprogsundervisningen, eller er der blot ord og sætninger som driller, så er Bing Translator et rigtigt godt værktøj.Comments (0)

Skip to main content