Få Windows 7 på skolens gamle maskiner med Microsoft Windows Thin PC


Af Torben Andersen, teknologirådgiver

Har jeres skole planer om at anvende VDI eller RDS og ønsker I at standardisere på Windows 7 som klient, også på jeres gamle pc’er? Pr. 1. juli kan I med Microsoft Windows Thin PC (WinTPC ) få en slank version af Windows 7 til at køre på ældre hardware, selvom minimumskravene til hardwaren ikke opfyldes på de 4-5 år gamle pc’er.

Light version af Windows 7
Windows Thin PC er en nedskaleret udgave af Windows 7, hvor alle services og funktioner, der ikke er nødvendige for at benytte den som en tyndklient, er skrællet bort. Hermed bliver det muligt at anvende teknologien på langt flere gamle enheder, end det er tilfældet med en traditionel udgave af Windows.

Forbedret multimedieoplevelse
RemoteFX er den nye protokol, der sikrer en langt bedre understøttelse af multimedier på tynde klienter. Med RemoteFX kan man eksempelvis se videoer i en langt bedre kvalitet end tidligere. Her kan du se et eksempel på den forbedrede oplevelse af videoer over RemoteFX. WinTPC er den eneste tynde klient, der understøtter RemoteFX, og dermed stiger bredden af de løsninger, der kan udføres på en tynd klient.

Velkendt udrulning og ensartet brugeroplevelse
WinTPC udrulles og administreres på samme måde som den fulde Windows 7. Administratoren vil derfor opleve denne kombination som enklere end alternativerne. Det samme kan man sige for slutbrugeren, der vil få samme oplevelse som på Windows 7. Eksempelvis kan man anvende den samme Internet Explorer, så brugerne får en mere ensartet oplevelse.

Licens som del af pakkeløsning
WinTPC er endnu ikke frigivet i sin endelige form, men produktet kan testes som Release Candidate. Her kan I læse mere om WinTPC og fra samme sted kan man registrere sig for at få adgang til Release Candidaten. WinTPC er en såkaldt ”Software Assurance” benefit. Det betyder, at produktet ikke anskaffes som et selvstændigt produkt, men at man typisk opnår retten til at benytte WinTPC gennem en ”School Agreement” eller en ”Enrollment for Education Solution” aftale.


Comments (0)

Skip to main content