Hvad skal med, når du installerer Office-pakken til undervisningsbrug?


Af Torben Andersen, teknologirådgiver

I sin tid blev det sagt om Windows 95, at tallet stod for de 95 % af funktionerne, som brugeren ikke kendte. Sådan er det ikke længere, men alligevel kender mange ikke til de tilføjelsesprogrammer, som gør Office endnu mere relevant i undervisningen. Læs her og få inspiration til opsætningen af Office-pakken.

Leg funktionerne ind med spillet Ribbon Hero 2
Ribbon Hero 2 er et spil, der lærer brugeren at udnytte funktionerne i Office 2007 og 2010. Det er et rigtig godt supplement til den almindelige hjælpefunktion, som eleverne nogle gange går død i. Læs mere om Ribbon Hero 2 andetsteds i nyhedsbrevet.

Hjælp til 2003-brugeren, som skal vænne sig til 2007
Springet fra Office 2003 til 2007 kan være svært for mange. 2003-brugeren savner sine menuer og kan ikke finde rundt med båndet (the ribbon) i 2007-udgaven. Med Guide to the ribbon kan brugeren i Office 2007 udføre en kommando i Office 2003 og få demonstreret, hvordan den udføres i Office 2007. Guiden findes på dansk og kan være til stor gavn ved opgradering fra Office 2003. Læs mere og download Guide to Ribbon...

Intergrer YouTube-film I PowerPoint præsentationer
Med YouTube Video Wizard er det nemt at integrere en film fra YouTube i en PowerPoint præsentation. Tilføjelsesprogrammet springer alle de komplicerede mellemled over, så eleverne kan fokusere på indholdet og visningen af deres præsentation. I PowerPoint kan de tilpasse størrelsen på filmen, placering og den grafiske fremtoning, så det passer ind i det visuelle miljø, de selv har skabt til fx at understøtte deres faglige fremlæggelse. Find og download YouTube Video Wizard...

Differentieret matematikundervisning i Word
Det lyder måske lidt sjovt, at Word kan bruges som matematikundervisningsprogram. Ikke desto mindre har Microsoft udviklet programmet Math Worksheet Generator, der i Word nemt træner brugeren i færdighedsregning. Underviseren, eller for den sags skyld eleverne selv, kan lynhurtigt oprette et Word-dokument, der eksempelvis indeholder 10 additionsstykker. Programmet styrker differentieringen af undervisningen, da det ud fra ”eksempler” er meget enkelt at skrue op/ned for sværhedsgraden eller for antallet af regnestykker. Læs mere og download Math Worksheet Generator...

Word og OneNote som matematiske problemknusere
Til den mere avancerede matematik findes tilføjelsesprogrammet Microsoft Mathematics, der gør det muligt at regne, løse ligner og tegne grafer direkte i Word og OneNote. Det er anvendeligt ikke mindst ved problemregning, hvor løsningerne indeholder både tekst og matematik. Læs tidligere omtale med instruktionsvideo og download Microsoft Mathematics i den seneste version.

Del PowerPoints med de studerende, så de kan tage noter i selve præsentationen
De fleste kender nok udskriftsfunktionen i PowerPoint. Den giver mulighed for at printe en anvendelig oversigt over hele diasserien, som de studerende kan tage noter på. Med InterActive Classroom er det muligt for tilhørerne at få uddelt diasserien elektronisk og tage noter direkte deri med pc’en. Spar på papiret og hjælp tilhørerne med at holde styr på deres noter. Programmet integreres i OneNote, som elever og studerende kan bruge til at holde styr på notater, bilag, referencer og kompendier.

Download programmet og se instruktionsvideo i forbindelse med tidligere omtale af InterActive Classroom...


Comments (0)

Skip to main content