Aktuel håndbog: Sådan gør du, når eleverne får hver deres pc


Af David Garde-Tschertok, pædagogisk uddannelseschef

En pc til hver elev. Scenariet er fantastisk. Og udfordringen stor. For hvad sker der i klasserummet, når gækken slippes løs? Et omfattende australsk projekt viser vejen. Erfaringerne er samlet i en håndbog, som er frit tilgængelig for alle.

Anvendelig håndbog også i Danmark
Selv om de bor lang ude på landet - eller måske netop derfor - er australierne langt fremme med it-anvendelsen. Microsoft Australien har sammen med en række uddannelsesinstitutioner udgivet en håndbog om 1:1 computing (en pc til hver elev). Håndbogen er opdelt i primary school, middle school og secondary school. Alle tre indeholder masser af gode erfaringer og konkrete anvendelser, som vi kan lære af på vore breddegrader.

Gennemgribende forandring af undervisningen
Præmissen for håndbogen er en anerkendelse af hvor mange faktorer, der skal i spil for at skabe den gode læringssituation med 1:1 computing. Den anviser konkret undervisningsinspiration - fra simple multimedier til helt nye læringsforme med spil i undervisningen - og indeholder refleksioner over implementeringsstrategier for lærere på overordnet plan. Læseren bliver præsenteret for konkrete overvejelser om alt fra webetik og til tips og vejledning i håndtering af maskinerne i dagligdagen.

God indholdsfortegnelse hjælper læseren gennem stoffet
Håndbøgerne er udgivet som PDF-filer på cirka 80 sider hver. De færreste har i en travl lærerhverdag sikkert tid til at pløje sig gennem alt stoffet. Men indholdsfortegnelsen fungerer fint og giver læseren mulighed for selv at selektere stoffet.

Bringing a 1-to-1 program to Life - A Handbook for Primary School Teachers
Bringing a 1-to-1 program to Life - A Handbook for Middle School Teachers
Bringing a 1-to-1 program to Life - A Handbook for Secondary School TeachersComments (0)

Skip to main content