1:1 computing fremmer elevernes initiativ


Af David Garde-Tschertok, pædagogisk uddannelseschef

Elever og lærere på Randersgade Skole begynder at mærke effekterne af 1:1 computing. En af effekterne er i følge skoleleder Marianne Kron, at ”gennem it kan eleverne få lov at gå forrest i skolens udvikling”. Det bliver tydeligt i projektet Green Kids, hvor elever på eget initiativ tager ansvar for det globale miljø.

Syngende elever udgør miljøaktivistisk task force
Det var elever, som fik ideen og tog initiativ til at nedsætte en task force, der skulle gøre omverden opmærksom på klimaproblemerne og de handlemuligheder, der eksisterer som løsningsmodeller. Projektet har blandt andet afstedkommet en hjemmeside og en kampagnesang produceret i Microsofts musikprogram Songsmith, som kan benyttes gratis i undervisningen. Det fremgår tydeligt af resultaterne, hvor sikker en hånd eleverne selv har for at inddrage digitale ressourcer som en naturlig del af undervisningen.

Bottom-up
Uanset stolte demokratiske, grundtvig-koldske skoletraditioner i kongeriget er undervisningen oftest defineret et sted på aksen top-down. Green Kids derimod er et ægte bottom-up skaleret projekt. Et elevinitiativ blev grebet af elevernes klasselærer, hvorefter det formede sig og internt spredte sig som valghold på tværs af årgange. Eksternt udvider projektet sig nu med forgreninger til andre skoler i Danmark. Efter sommerferien slår globaliseringen virkelig igennem på Østerbro, idet projektet bliver en del af det internationale miljøaktivistiske undervisningsprogram SHOUT!

[View:https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TbSPibMWCwE]Comments (0)

Skip to main content