It-vejleder fra Rødovre i finalen om verdens bedste it- undervisningsforløb


Af David Garde-Tschertok, pædagogisk uddannelseschef

Elevernes kundskaber i billedkunst integreres i et n/t-projekt om vand. Sådan lyder den ultrakorte version af Pernille Reenbergs nu prisbelønnede projekt i tredje klasserne på Nyager Skole i Rødovre.

Gode kontaktflader er baggrunden for kåring
Foruden bijob som voksenunderviser og ungdomsskolelærer har Pernille Reenberg til daglig fingrene godt nede i en almindelig dansk folkeskole. I slutningen af marts modtog hun Microsofts hædersbevisning som en af de innovative lærere, der skal ”repræsentere Danmark ved verdensmesterskaberne i it-understøttet undervisning”. Lyder det kryptisk? Slet ikke. Det handler om en lærer med orden i kredsløbet og kontaktfladerne mellem elever, ***, it og kolleger.

En tilsyneladende umage tværfaglig symbiose
I Microsoft Danmark havde vi i samarbejde med Danmarks It-vejlederforening som det ene af to danske lærere udvalgt Pernille Reenberg til at repræsentere Danmark ved Partners in Learning European Forum 2011 i marts i Moskva. Hendes projekt handler om vandets kredsløb, vandforsyning og rensning af vand. I og for sig et klassisk naturvidenskabeligt forløb. Det særlige består i, at indtil flere it-programmer understøtter forløbet. Samt at forløbet indgår i en slags tværfaglig symbiose mellem natur/teknik og billedkunst med anvendelse af Photostory og Skoletube som de væsentligste it-redskaber.

Projektet i finalen med solid dokumentation i rygsækken
Projektet deltager til efteråret i en verdensomspændende kåring, der foregår i Washington D.C. Herhjemme kan andre lærere nyde godt af den solide dokumentation, der er udarbejdet til anledningen. Forløbet kan copy-pastes, så at sige. Her følger de tre væsentligste henvisninger:

”Virtual classroom tour” - en Powerpoint med indlejrede dokumenter, som beskriver projektet nøje. Den er på engelsk og kræver login med Live-ID. Find den ved siden af projektbeskrivelsen fra konkurrencens anden danske deltager Karina Willumsen.

Lærervejledning som Photostory - visualisering af projektet med dansk stemme.

Elevproduktioner på Skoletube - et helt galleri samt uddybende beskrivelser.


Comments (0)

Skip to main content