Ibis fyrer læseraketten af med ressourcer fra Det digitale Penalhus


Af David Garde-Tschertok, pædagogisk uddannelseschef

Hvad har læsning med film, billeder og lyd at gøre? Jeg skal ikke kloge mig på mellemregningerne, men jeg forstår efterhånden på kyndige praktikere og eksperter, at eleverne blandt andet gennem medieproduktioner støttes i læseprocessen. Om det er mediernes iboende motiverende effekt på elevernes forhold til teksten eller hensynet til flere læringsstile som spiller ind, er ikke afgørende. Jeg har valgt at tro på det budskab, jeg bliver fortalt, når jeg færdes i lærer- og konsulentkredse: Eleverne er glade og går sultne til opgaven med mediernes mellemkomst i forhold til læseprocessen.

Det er i den ånd, at vi til Læseraketten 2011 i samarbejde med Ibis og vores skolekonsulenter har udviklet videovejledninger til årets opgaver. På egne og Microsofts vegne er jeg stolt over, at vi med Det digitale penalhus kan bidrage til så unikt et projekt som Læseraketten, der i år sætter fokus på levevilkår blandt Bolivias befolkning. Projektets enorme gennemslagskraft i skolerne må betyde, at Ibis har fat om de gyldne didaktiske sten.

Find videovejledningerne til MovieMaker, Powerpoint og Photostory under temaet MegaMedia i Læseraketten 2011.Comments (0)

Skip to main content