Uppdatering kring Messenger Connect


Över 500 miljoner använder Windows Live tjänster så som Hotmail, Messenger och SkyDrive. Med plattformen Messenger Connect kan du skapa applikationer som till exempel drar nytta av single sign-on med hjälp av Windows Live ID eller som personifieras baserat på användardata från Hotmail, Messenger och SkyDrive. Eller varför inte skapa ett kalenderevent som användarna kan spara till sina egna Hotmail kalendrar?

Inspireras
I ett tidigare inlägg beskrev jag tre scenarios för Messenger Connect. På Messenger Connect Showcase hittar du ett flertal demoexempel på hur Messenger Connect kan användas på olika typer av sajter för att uppmuntra mer engagemang med besökare.

Testa
Testa den interaktiva SDK för att få en känska för hur Messenger Connect funkar. Sedan Messenger Connect släpptes har både dokumentation och API:er uppdaterats baserad på feedback från utvecklare. Man har bland annat uttökat stöd för OAuth 2.0, som gör det lättare att integrera de olika tjänsterna.

Kom igång
All information om hur du kommer igång för att integrera Windows Live tjänster i din applikation hittar du på Windows Live Developer Center. Det är till exempel väldigt lätt att lägga till en Messenger Connect sharing badge för att låta dina besökare tipsa sina vänner om din webbsida.

Comments (1)

  1. Nick Alzen says:

    Testa

    Testa den interaktiva SDK för att få en känska för hur Messenger Connect funkar. Sedan Messenger Connect släpptes har både dokumentation och API:er uppdaterats baserad på feedback från utvecklare. Man har bland annat uttökat stöd för OAuth 2.0, som gör det lättare att integrera de olika tjänsterna.

    Hitta åtminstone två fel i ovanstående 😉

    /N

Skip to main content