Så här submittar du en WP7 app till Marketplace


Jag har precis skickat in en Windows Phone 7 applikation till Marketplace och så här gick det till:

App Hub loggar jag in och klickar på knappen “Submit for Windows Phone” och ser att uppladdningsprocessen är indelade in fem steg:

 

Steg 1: upload

imageHär fyller jag in namnet på min applikation för min Windows Phone dashboard, alltså inte namnet som ska synas i Marketplace. (Det kommer i nästa steg.)

Jag anger vilken platform min applikation är för, det primära språket som stödjs och vilken version av applikationen jag nu ska ladda upp. Genom att klicka på plus-tecknet kan jag välja min xap-fil.

Uppladdningen startas igång så fork jag klickar på Next-knappen.

 

 

Steg 2: description

imageNu är det dags att fylla i namnet på applikationen så som det ska stå i Marketplace och jag kategoriserar applikationen där den passar in bäst.

Här skriver jag en detaljerad beskrivning av applikationen och fyller i relevanta nyckelord som ska underlätta folk att hitta applikationen i Marketplace.

 

 

 

 

Steg 3: artwork

imageI tredje steget väljer jag mina bilder och screenshots

 

 

 

 

 

 

 

Steg 4: pricing

imageHär kan väljer jag att distribuera applikationen världen över så att den är tillgänglig för de länder som har Marketplace. Jag speciferar priset och går vidare.

 

 

 

 

 

Steg 5: submit

imageJag litar på att jag har fyllt i allting som jag vill ha det och kryssar i att applikationen automatiskt ska laddas upp på Marketplace när den har gått igenom certiferingen.

Till sist klickar jag på “Submit for certification” och sen är det klart!

Comments (0)

Skip to main content