Så här submittar du en WP7 app till Marketplace


Jag har precis skickat in en Windows Phone 7 applikation till Marketplace och så här gick det till:

App Hub loggar jag in och klickar på knappen “Submit for Windows Phone” och ser att uppladdningsprocessen är indelade in fem steg:

 

Steg 1: upload

imageHär fyller jag in namnet på min applikation för min Windows Phone dashboard, alltså inte namnet som ska synas i Marketplace. (Det kommer i nästa steg.)

Jag anger vilken platform min applikation är för, det primära språket som stödjs och vilken version av applikationen jag nu ska ladda upp. Genom att klicka på plus-tecknet kan jag välja min xap-fil.

Uppladdningen startas igång så fork jag klickar på Next-knappen.

 

 

Steg 2: description

imageNu är det dags att fylla i namnet på applikationen så som det ska stå i Marketplace och jag kategoriserar applikationen där den passar in bäst.

Här skriver jag en detaljerad beskrivning av applikationen och fyller i relevanta nyckelord som ska underlätta folk att hitta applikationen i Marketplace.

 

 

 

 

Steg 3: artwork

imageI tredje steget väljer jag mina bilder och screenshots

 

 

 

 

 

 

 

Steg 4: pricing

imageHär kan väljer jag att distribuera applikationen världen över så att den är tillgänglig för de länder som har Marketplace. Jag speciferar priset och går vidare.

 

 

 

 

 

Steg 5: submit

imageJag litar på att jag har fyllt i allting som jag vill ha det och kryssar i att applikationen automatiskt ska laddas upp på Marketplace när den har gått igenom certiferingen.

Till sist klickar jag på “Submit for certification” och sen är det klart!

Comments (0)