Nyheter i Internet Explorer 9 RC


Nu kan du ladda ner Internet Explorer 9 RC från BeautyoftheWeb.com och provköra de nya demo-exempel som kommit upp på IETestDrive.com.

Det har skett en del förändringar sen betaversionen släpptes i september och Platform Preview 7 i november. Dessa är mina tre nya favoriter i RC vid första anblicken:

 1. Support för Geolocation
  Med navigator.geolocation.getCurrentPosition() kan du numera få access till koordinaterna för en PC som kör Internet Explorer 9 RC. Som webbutvecklare kan du då skapa en webbapplikation som anpassar sig till användarens geografiska position.

 2. Skydd mot oönskad online tracking med hjälp av Tracking Protection
  Redan i december skrevs det om Tracking Protection och funktionen finns nu i RC. Med hjälp av Tracking Protection Lists kan du begränsa webbläsarens kommunikation med specifika tredjepartssidor när du surfar.
 3. Möjligheten att ha flikar i en separat rad.
  Gränssnittet har uppdaterats och numera kan vi som trivs med att ha många flikar öppna ha dem på en separat rad under “One Box”. Högerklicka på fönstret och välj “Show tabs on a separate row”.

Vad tycker du om IE9 RC?

Comments (2)

 1. Helge says:

  Har försökt uppgradera explorer 9 64-k svensk version två ggr till RC. Det fungerar inte, när jag försöker starta den "hänger den" sig en stund utan att visa websidan, sen stänger den ner sig själv. Tidigare versionen fungerar bra.

 2. DanweiTran says:

  Hej Helge! På vilken URL kör du installationen från?

Skip to main content