Federated Search


Upplever du att det är tidskrävande att behöva gå till olika webbsidor och SharePoint-sidor när du letar efter information? I Windows 7 kan du utöka din sökning i Utforskaren till att även omfatta externa källor, och på sätt hitta allt i dessa från ett ställe.

Jag har installerat en sökanslutning (search connector) till bland annat TechNet, vilket syns till vänster i Utforskaren. Härifrån kan jag nu hitta information på TechNet-sidan och förhandsgranska resultaten direkt i samma fönster.

federated_search

En annan fördel är att man kan hantera sökresultaten som om de vore lokala filer. Om jag vill kan jag alltså öppna en av filerna genom att dubbelklicka eller så kan jag dra filen till skrivbordet och på så sätt skapa en genväg.

Det finns redan ett gäng sökanslutningar till Windows 7 och Johan Lindfors har skrivit i ett blogginlägg hur han har skapat en federerad sökkomponent med ASP.NET MVC.

Comments (1)

  1. Anonymous says:

    I ett tidigare inlägg berättade jag om Federated Search och nu har jag gjort en egen sökanslutning. Andreas

Skip to main content