Remove a missing Claims Provider from the SharePoint configuration database

Currently I am developing a custom claims provider that connects to an identity store in the backend to verify user names from the people picker (ADFS scenario). One day the search stopped working and I checked the ULS logs to find the cause of the problem. The ULS log was full with errors of this…

0

AppFabric Cache Cluster Connection problem

One of my customers uses AppFabric as cache service for a IIS based web application. The AppFabric cache cluster was configured for high availibility and uses a SQL Cluster Instance as lead host. The configuration was made with PowerShell and without the AppFabric GUI setup application. Some times later I have to make some changes to the…

0

Unable to activate new SharePoint 2013 search topology

During my tests with a provisioning script for SharePoint 2013 I run into a Problem with the SharePoint 2013 search. The provisioning of the search service application and the activation of a new search topology failed while activating the new search topology. I used a single VM for the script tests so the SharePoint farm…

0

Error message "The User Profile Application requires domain credentials for connection access" when trying to add a Windows group to the User Profile Service Application connection permissions

A customer had a problem with the User Profile Service Application in SharePoint 2013 on premise. It was not possible to add a Windows Group in the connection permission dialog and save the changes. Right after clicking the OK button the following error message appeared: Sorry, something went wrong The User Profile Application requires domain…

0

HTTP 404 problem with english MySite Blogs and the display language set to a different language

Recently a customer of mine had a problem with the MySite. The whole SharePoint 2013 farm (Windows Server, SharePoint Server and SQL Server) was installed with English components. The MySite for the user was also created in English with 6 additional language packs installed. If a user had set his display language in his MySite…

0

SharePoint 2013 Newsfeed does not show old entries after server crash

A couple of days ago I had an interesting problem with the MySite newsfeed in SharePoint 2013. The SharePoint farm crashed because of a problem with the SAN storage that contains the SharePoint databases. The operation team fixed the problem and I rebooted the SharePoint servers to bring the farm back. Everything looked fine after…

3

Configure the IIS 6 SMTP server with WMI and PowerShell

Recently one of my customers asked me how to configure IIS 6 SMTP domains via PowerShell during an unattended SharePoint farm installation. I was not able to find a complete example, so I thought this would be a great topic for my first blog post. The PowerShell script will create a new incoming SMTP alias domain…

0