Upcoming TechNet events & webcasts


Dutch sessions: (for French sessions, see below)


Beste praktijken voor de installatie van OpsMgr R2, informatie uit de praktijk (12 januari)


Neem deel aan deze infosessie over de uitrolling van OpsMgr 2007 R2, waarin we bespreken wat er wel en niet werkte bij de uitrolling van OpsMgr 2007 R2 in verschillende omgevingen. U maakt kennis met de beste praktijken voor de setup, de beste praktijken voor de installatie van een SQL server voor uw System Center-omgeving enz.


Microsoft System Center Virtual Machine Manager 2008 R2: technisch overzicht (19 januari)


Volg deze sessie om meer te weten over System Center Virtual Machine Manager 2008 R2. U verneemt alles over de features van Virtual Machine Manager 2008 R2, inclusief Live Migration support, Quick Storage Migration, Hot Add/Remove Storage, Maintenance Mode, Hyper-V en VMware ESX management en VDI management. Wilt u een Hyper-V en ESX-infrastructuur uitrollen of de nieuwste Microsoft System Center tool voor virtualisatiebeheer  leren kennen, dan mag u deze sessie beslist niet missen.


Beveiligingsverbeteringen in Windows 7 en Windows Server 2008 R2 (26 januari)


In deze sessie belicht Windows beveiligingsexpert Paul Loonen de essentiële beveiligingsfeatures van Windows 7 en het beheer ervan in een bedrijfsomgeving. Enkele van de vele verbeterde functies die in deze sessie aan bod komen, zijn de wijzigingen aan UAC, de Software Restriction Policies, de verbetering van Bitlocker, wat Managed Service Accounts zijn, welke verbeteringen er aan Kerberos werden aangebracht en hoe NTLM beperken.


Hoe kan je Windows 7 en Windows 2008 R2 installaties automatiseren? (04 februari)


Tijdens deze LiveMeeting zullen we u tonen hoe u aan de hand van onze bestaande tools zoals “Microsoft Deployment Toolkit” en de “Windows Deployment Services” heel snel Windows 7 en Windows Server 2008 R2 kan installeren. Verder gaan we dieper in op de “boot from VHD” functionaliteit.
U zal ook merken dat we in Windows 7 en Windows Server 2008 R2 nieuwe mogelijkheden hebben om de installatie te vergemakkelijken en automatiseren.


Forefront Threat Management Gateway - Technisch overzicht (18 februari)


Deze sessie geeft een overzicht op de Forefront TMG - en de Forefront UAG features. Gesteund door de geïntegreerde Stirling beveiligingssuite en TMG’s geavanceerde beveiligingsfeatures krijgen organisaties geïntegreerde beveiliging die werkt in de praktijk. In deze sessie presenteren we de voordelen van deze geïntegreerde aanpak en gaan we dieper in op de belangrijkste features en de ‘high level’ architectuur. Daarnaast wordt ook ingegaan op de mogelijkheden binnen UAG zoals directe toegang, het publiceren van applicaties en veelvoudige authenticatie methoden.


TechDays Belgium 2010 - Metropolis, Antwerpen (30 maart - 01 april)


TechDays is the technology conference for IT Professionals and Developers on both current technologies and new products like Windows 7, Exchange 2010 and much more… Come and find out everything you need to know during more than 100 dedicated sessions, because there’s always more to learn!


Wat is er nieuw in SQL Server 2008 R2? (20 april)


SQL Server 2008 R2 breidt SQL Server 2008 uit met een reeks nieuwe features en mogelijkheden waar je volledige organisatie voordeel uit kan halen. Deze release verbetert de efficiëntie van IT met nieuwe managementmogelijkheden en zet professionele gebruikers ertoe aan om informatie op te halen, te integreren, te analyseren en te delen gebruikmakend van reeds gekende business intelligence tools. In deze sessie zal Frederik, aan de hand van een aantal demo’s, de nieuwe features van SQL Server 2008 R2 presenteren.”


French Sessions:Les meilleures pratiques applicables à l’installation d’OpsMgr R2 – notes résultant d’expériences concrètes (12 janvier)


Joignez-vous à nous pour cette séance d’information sur le déploiement d’OpsMgr 2007 R2. Elle offre une vue détaillée de ce qui fonctionne et des problèmes rencontrés lorsqu’on déploie OpsMgr 2007 R2 dans des environnements différents. Cette session vous enseigne aussi les meilleures pratiques de configuration, y compris la configuration SQL server pour votre environnement System Center etc.


Microsoft System Center Virtual Machine Manager 2008 R2: aperçu technique (19 janvier)


Ne manquez pas cette session où vous découvrirez en détail System Center Virtual Machine Manager 2008 R2.  Nous passerons en revue toutes les fonctions de Virtual Machine Manager 2008 R2, y compris : support Live Migration, Quick Storage Migration, Hot Add/Remove Storage et Maintenance Mode, ainsi que la gestion Hyper-V, VMware ESX et VDI. Un rendez-vous incontournable pour ceux qui déploient ou planifient le déploiement d’une infrastructure Hyper-V et ESX ou qui veulent en savoir plus sur le dernier outil de gestion de virtualisation Microsoft System Center.


Améliorations au plan de la sécurité dans Windows 7 et Windows Server 2008 R2 (26 janvier)


Au cours de cette session, Paul Loonen, expert de la sécurité Windows, débattra des principales fonctions de sécurité de Windows 7 et expliquera comment les gérer à l’échelle d’une entreprise. Vous découvrirez notamment les changements au niveau de l’UAC, l’évolution des  Software Restriction Policies, les perfectionnements apportés à Bitlocker, l’utilité des Managed Service Accounts, les modifications de Kerberos et comment limiter NTLM.


TechDays Belgium 2010 - Metropolis, Antwerpen (30 mars - 01 avril)


TechDays is the technology conference for IT Professionals and Developers on both current technologies and new products like Windows 7, Exchange 2010 and much more… Come and find out everything you need to know during more than 100 dedicated sessions, because there’s always more to learn!


What's new in SQL Server 2008 R2? (20 avril)


SQL Server 2008 R2 expands SQL Server 2008 with a wide range of new features and possibilities of which your whole organisation can benefit. This release improves the efficiency of IT with new management possibilities and motivates professional users to gather, integrate, analyze and share information, while using the well-known business intelligence tools. During this session Frederik will present the new features of SQL Server 2008 R2, while using some demos.

Comments (0)

Skip to main content