Fix: Error Code 0000C800 is generated when connecting to the App-V Management Console

hotfixHere’s a new KB article we published today. This one tells you how to fix an issue where error code 0000C800 is generated when connecting to the App-V Management Console:



When connecting to the Microsoft Application Virtualization (App-V or SoftGrid) Management Web Service from the App-V Management Console, you receive the following error message:

Unexpected error occurred.
Please report the following error code to your system administrator.
Error code: 0000C800


This can occur if TCP/IP is disabled in SQL Server Configuration Manager under SQL Server Network Configuration on the App-V Database SQL Server.


On the SQL Server where the App-V Database resides, launch SQL Server Configuration Manager, navigate and expand the SQL Server Network Configuration node and enable the TCP/IP protocol on the SQL instance that hosts the App-V Database.


On a default install of SQL there will be a Protocols for MSSQLSERVER listed under SQL Server Network Configuration. Highlight Protocols for MSSQLSERVER, right click on TCP/IP in the right hand pane and choose Enable from the Context Menu.

More Information

Other articles related to this specific App-V SQL Server connectivity error are below:

930565 Error message when you connect to the App-V (SoftGrid) Management Web Service from the App-V (SoftGrid) Management Console: "Error code: 0000C800" –;EN-US;930565

SoftGrid Management Console Intermittently Crashes With 0000C800 or 0000C81D Errors –

App-V 4.5 Remote Console Configuration Guide –


For the most current version of this article please see the following:

2663873: Error Code 0000C800 is generated when connecting to the App-V Management Console

J.C. Hornbeck | System Center Knowledge Engineer

Get the latest System Center news on Facebook and Twitter:

clip_image001 clip_image002

App-V Team blog:
AVIcode Team blog:
ConfigMgr Support Team blog:
DPM Team blog:
MED-V Team blog:
OOB Support Team blog:
Opalis Team blog:
Orchestrator Support Team blog:
OpsMgr Support Team blog:
SCMDM Support Team blog:
SCVMM Team blog:
Server App-V Team blog:
Service Manager Team blog:
System Center Essentials Team blog:
WSUS Support Team blog:

The Forefront Server Protection blog:
The Forefront Identity Manager blog :
The Forefront TMG blog:
The Forefront UAG blog:

Comments (2)

  1. M78_worker says:

    Hi Clint , have you install Windows authentication for IIS?

  2. Clint says:

    We get this error when launching the console logged in as any account that is not the service account.  We are putting the service account username/password in the configuration, but it still fails to launch with the 0000C800 error.  If we log in locally as the service account the console launches fine.  And TCP/IP is enabled on the SQL server.  Any ideas?